Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Lentämisen todellisia päästöjä ei kerrota (Etelä-Saimaa mielipide 7.4.2018)

Lisätty 09.11.2018

Ihmisen ajattelu ja toiminta on usein epäjohdonmukaista. Lentolomat ovat hyvä esimerkki. Etelä-Saimaassa haastateltiin radiotoimittajaa, joka kertoi olevansa innostunut perheensä tulevasta Italian lomasta. Kysyttäessä mistä hän on huolestunut, vastaus oli ilmastonmuutos.

Lappeenrannan kaupunginkin suhtautuminen ilmastonmuutokseen on epäloogista. Mainossloganeissa kaupunki ilmoittaa olevansa Suomen ilmastopääkaupunki ja tavoittelevansa kasvihuonekaasupäästöjen alentamista 80 prosentilla vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä, jolloin Lappeenrannan päästöt olisivat noin 100 kt CO2-ekvivalenttia vuodessa. Toisaalta kaupunki tavoittelee lähivuosina 300 000 lentomatkustajaa. Yksi suunta Lappeenranta–Bergamo-reitillä aiheuttaa koko elinkaari huomioiden matkustajaa kohti noin 0,5 kt CO2-ekvivalenttipäästöt eli tavoitellun lentomatkustajamäärän päästöt olisivat noin 150 kt CO2-ekvivalenttia.

Helppo keino päästä lentoliikenteen päästöistä eroon on laskea mukaan vain koneiden nousut ja loppuliu’ut. Näin tekee Lappeenrannan kaupunki kuten myös Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä ilmastoraportissaan. Laskentaan otetaan mukaan vain 3–4 prosenttia lentämisen päästöistä. Mikäli ainoastaan Helsinki-Vantaan lähtevien lentojen todelliset päästöt laskettaisiin mukaan, tuplaantuisivat pääkaupunkiseudun kasvihuonekaasupäästöt.

Lentämättä jättäminen on yksittäiselle ihmiselle helpoin tapa pienentää hiilijalanjälkeä. Yhteiskunnan ohjauskeinot kuitenkin tukevat lentomatkustamista. Lentokerosiini on täysin verovapaata. Pelkästään Finnairin käyttämän kerosiinin veroetu tieliikenteen bensiiniin verrattuna on miljardi euroa vuodessa. Lisäksi kaupungit ja valtio tukevat halpalentoyhtiöitä ja lentokenttiä. Lentomatkustamisesta on tullut negatiivisesti verotettua, mikä on osaltaan mahdollistanut naurettavan halvat lennot.

Halpalento on kallis ympäristölle.

Kimmo Klemola, tekniikan tohtori, kaupunginvaltuutettu (vihr), Lappeenranta