Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

2019 vaalikonevastauksiani: terveys

Lisätty 16.03.2019

Sosiaali- ja terveyspalvelut on tuotettava ensisijaisesti julkisina palveluina.

HUS:n toimitusjohtaja kirjoitti 2017, että sote-kustannusten pienentämiseen päästään vain joko nostamalla vähävaraisimpien asiakasmaksuja tai huonontamalla heidän hoitoaan:

”1. Nykyisin itse maksettuja lääkäri- ja hammaslääkärikuluja pienennetään siten, että rahoitus tähän tarkoitukseen saadaan nykyisistä julkisista terveyspalveluista niiden asiakasmaksuja korottamalla. Tämä merkitsee samalla merkittävää tulonsiirtoa köyhemmältä väestöltä varakkaammalle väestölle. 2. Julkista rahoitusta laajennetaan yksityisiin palveluihin, mutta samalla palvelujen tasoa ja sisältöä heikennetään niin paljon, että niukentuva julkinen rahoitus riittää tähän laajennukseen."

Professori emeritus Martti Kekomäki, joka ilmoittaa olevansa patamusta porvari ja joka oli Sipilän hallituksen sote-neuvonantaja, sanoi Ylen haastattelussa joulukuussa 2017:

"Muutoksen kannalla ovat muutoksesta hyötyjät eli ne jotka saavat julkista hyvinvointirahaa ja pääsevät sijoittamaan ne panamalaiseen pankkiin."

Soteuudistuksesta on vaarassa tulla kallis. Yksityistämisessä/yhtiöittämisessä/valinnanvapaudessa on käymässä niin, että palvelut heikkenevät kaikilla tai ainakin vähävaraisimmilla ja verovaroja siirtyy veroparatiiseihin kansainvälisten terveyskonsernien päästessä mylläämään veronmaksajien kukkarolle. Terveet ylihoidetaan ja sairaat alihoidetaan.

Vanhustenhoidon ulkoistamista yksityisille toimijoille tulee lisätä.

Tästähän ei ole hyvää seurannut.

Viinit ja vahvat oluet pitää saada ruokakauppoihin.

Alkoholin saatavuutta ei tule helpottaa.